रŸाू दा चानन’ गज़ल संग्रैह् च ‘प्रगतिवाद’ - Gupta, Rimjhim (Innovative Research Thoughts, 2017)
साहित्य अकादमी थमां पुरस्कृत ‘रŸाू दा चानन’ गज़ल संग्रैह् दा डोगरी साहित्य च चेचा थाह्र ऐ। इस गज़ल संग्रैह् दे लखारी डोगरी दे मन्ने-परमन्ने दे गज़लगो शायर ‘रामलाल शर्मा’ होर न जि’नें गी अपने जीवन ध्याड़े दी ढलदी स’ञा लिखने दी प्रेरणा होई ते खीर स’ञ घरोने तगर ओह् अपनी मातृ भूमि ते मातृ भाषा दा रिण तुआरदे रेह। ‘रŸाू दा चानन’ गज़ल संगैह् पढ़ने परैन्त एह् स्पष्ट होंदा ऐ जे रामलाल शर्मा होर उनें लखारियें च इक न जि’नें गज़ल दे छंदे, बैह्रें कन्नै चंगी चाल्ली मैह्रम होए बगैर, अपने अंदर दे लय ताल दे स्हाबें गै बेह्तरीन गज़ला लिखी दियां न। उनें गज़ल दे कला पक्ख दे मकाबलै भाव-पक्ख पर मता जोर पाए दा ऐ। इस करी भाव अनुभूति दी द्रिष्टी कन्नै रामलाल शर्मा हुंदी गज़लें दा दामन खासा मोकला